Светът се владее от любовта и болката. Ако болката има

...
 Светът се владее от любовта и болката. Ако болката има
Коментари Харесай

Ако любовта и болката имаха цвят, щеше ли да бъде вечночервен: Ева и нейното послание към света

 

Светът се владее от любовта и болката. Ако болката има цвят, той е вечночервен, в случай че любовта има цвят, той също е вечночервен.

За да каже, че светът гори, Ева измисля нова дума. Вечночервено е това, с което разказва чувството си към света. „ Вечночервено “ е името и на втората й стихосбирка.

Снимка: Евгений Милов

В „ Жените на България “  ви срещаме с Ева Гочева . Дебютната книга на поетесата „ Съвсем друга история “ я подреди измежду обичани имена в актуалната българска литература, а „ Вечночервно “ е като страница от живота й, която би трябвало да прелисти, с цел да стартира нова.

Снимка: Евгений Милов

„ Чувствам я като последната поетична книга, която би трябвало да се откъсне от мен, с цел да освободи място за прозата “, споделя авторката.

Без сърце не можеш да напишеш нищо, без разум – също. Със сърце и с разум написа и тя – Ева. Родена е в Бургас и пази мемоари от нехайно детство. Помни и спокойствието, което дава морето.

Снимка: Ева Гочева, персонален списък

„ Изкуството се предизвика най-често от моменти в детството. Цяло знамение е, че пиша, тъй като моите са били щастливи и хармонични “, споделя авторката, която стартира да споделя мислите си едвам преди няколко години. 

Писателката Катя Антонова е майка на четири деца, само че не стопира да се грижи и за детето в себе си

 „ Творецът не усеща по кое време да изрази усеща и страсти. Усещат го хората, които споделят пътя му, само че само пишещият взема решение по кое време е подготвен за това “, споделя тя.

Издателството, с което работи, я намира единствено и влага в нея. Първата стихосбирка на Ева „ Съвсем друга история “ я показва в литературните среди, които незабавно виждат и правят оценка високо писателския й гений.

Снимка: Ева Гочева, персонален списък

Продължи да четеш  

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР